Dodik pojačao obezbjeđenje nakon Vulinove informacije da ga žele kidnapovati

Dodik pojačao obezbjeđenje nakon Vulinove informacije da ga žele kidnapovati


Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske pojačao je svoje obezbjeđenje, potvrđeno je iz MUP-a RS.

Ova odluka je donijeta nakon što je Aleksandar Vulin izjavio “da je u toku finalizacija zavjere protiv Republike Srpske i Srbije i da “oni koji iza toga stoje hoće da kidnapuju predsjednika Milorada Dodika i unište Srpsku”.

Aleksandar Vulin je danas rekao da je u toku finalizacija zavjere protiv Republike Srpske i Srbije i da “oni koji iza toga stoje hoće da kidnapuju predsjednika Milorada Dodika i unište Srpsku”.

Komentarišući objavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da su pred Srbijom i Srpskom teški dani, Vulin je naveo da je Christian Schmidt počeo da koristi takozvana bonska ovlašćenja što znači da može da radi šta god hoće u BiH, ne pitajući nikoga i ne poštujući Ustav BiH ni Dejtonski sporazum.

Vulin je istakao da Schmidt nakon nametanja izmjena Izbornog zakona u BiH neće stati, nego će biti nastavljeno procesuira svakoga ko ne poštuje njegove odluke, izmišljaće priče o tome da se ruši Dejton i lažne optužbe o korupciji, saopšteno je iz pres-službe Pokreta socijalista.

“Zajedno sa SAD i Velikom Britanijom radiće na tome da se u potpunosti demontira Srpska”, rekao je Vulin.

On tvrdi “da se u ovom trenutku u BiH nalaze snage za brzo reagovanje koje za svoj zadatak imaju hapšenje Dodika”.

“Žele da uhapse Dodika, prijete Republici Srpskoj čak i ukidanjem platnog prometa na svaki način. Jedino ko stoji na putu tome jeste Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma i Vučić”, rekao je on i istakao da se i Vučiću prijeti na svaki način i od njega zahtijeva da ne podrži Dodika nego da podrži akciju njegovog hapšenja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija