Dodik poručio: Mi ćemo otići, ali ćemo uzeti pola BiH

– BiH nije ni naša zemlja, mi je ne doživljavamo tako

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je nakon izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića da “oni kojima se ne sviđa BiH, idu, a zemlje će ponijeti onoliko koliko im ostane na cipelama”, Srbima jedino preostaje da se odvoje od takvih izjava i politika

– Vidim i danas da neki poput Bakira Izetbegovića šalju poruku da onima kojima se ne sviđa BiH mogu da odu i da ponesu nešto zemlje na cipelima rekao je Dodik.

On je naveo da je nešto slično ranije govorio i bivši poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić.

– Tada sam mu rekao i sada ću isto reći i Izetbegoviću – da, mi ćemo otići, ali ćemo uzeti pola BiH koliko nam i pripada, o tome ne treba da se brine. Mi ćemo svoje cipele ovdje glancati i nećemo dozvoliti nikakve druge, njihove čizme – istakao je Dodik.

On je dodao da BiH nije njihova zemlja i da oni tek upravljaju onim čime perspektivno upravljaju.

– BiH nije ni naša zemlja, mi je ne doživljavamo tako, ali Republika Srpska jeste naša zemlja, ona je 49 odsto međunarodno verifikovanog i to je pitanje našeg pravnog statusa. Nakon ovakvih izjava Bakira Izetbegovića, Srbima jedino preostaje da se odvoje od takvih izjava i takvih politika – naglasio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79