Dodik poručio: S malim Miloradom obračunava se cijela Amerika, meni je to smiješno

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, dao je svojevrsni novogodišnji intervju za Nezavisne novine.

On je kazao da je ova godina bila teška i izazovna, kako politički tako i epidemiološki, a od iduće očekuje da bude napeta jer idu izbori.

Dodik procjenjuje da će SNSD ponovo pobijediti i da će nastaviti borbu ‘za RS’.

U tom kontekstu je kazao da na vidjelo izlaze podaci o opoziciji, odnosno o tome kako su neki kriminalni klanovi davali pare SDS-u i PDP-u.

“U toj opštoj galami o tome hoće li ili neće biti rata, a naravno da od rata nema ništa, stalno galame o korupciji. A mi, eto, ovih dana otkrivamo da neki koji su uhapšeni jer pripadaju narko-kartelima u RS tvrde da su SDS-u i opoziciji davali ogroman novac za izbore 2018. godine. Bit će to interesantno otkriće narednih mjeseci”, rekao je Dodik.

On nije htio davati više detalja:

“Pojasnio sam sve što treba. Neka drugi pojašnjavaju. Dakle, bili su neki koji su bili na važnim pozicijama, a sada su u pritvoru. Imali smo indicije koje su se pokazale tačnim, oni koji su se hvalili ranije da su davali velike doprinose SDS-u, tri miliona, a nešto se spominjalo i da su davali PDP-u”.

Upitan da li je to povezano sa hapšenjem bivšeg savjetnika Dragana Mektića, Dodik kaže da se trebaju detaljnije pogledati medijski izvještaji.

“Nije sad važno, ali uzmite, pogledajte te detalje pa će vam sve biti jasno. Uzmite medijske snimke sa čekanja rezultata SDS-a, gdje Mirko Šarović sjedi s ljudima koji su višestruke ubice, a danas su na potjernicama Interpola”, naveo je Dodik.

Potom je govorio da je njemu prihvatljiv treći entitet u FBiH.

“Naravno, to mi uvijek govorimo. Već godinama. Ne mogu da vjerujem da nekom to još nije jasno. Pa Vi ste bili kada je Dragan Čović bio ovdje i veoma jasno rekao da to podrazumijeva da je RS nedirnuta”, naveo je Dodik.

Upitan je i da li je zabrinut za sankcije u RS.

“Eto, pogledajte me Vi i recite da li sam zabrinut? (Smijeh) Ja u režimu sankcija živim već par godina. To je glupost koju su napravili samo da bi me spriječili da dođem na inauguraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa, kojeg sam podržavao. Uveli su mi sankcije jer su znali da me ne mogu drugačije spriječiti. I onda je to poslije tako ostalo. I šta ja tu da radim? Tamo piše da nijedan američki državljanin ne smije da se sastaje sa mnom jer sam ja neka strašna napast. A ja se sastajem s mnogima. Nekoliko puta s ambasadorima, Escobarom, Palmerom, pomoćnikom zamjenika ovog, onog… Šta je tu ozbiljno? Ja, evo, ne znam. Ne mogu dobiti vizu? Nisam ni pokušavao da tražim. U životu nikad neću više tražiti vizu za Ameriku. To sa sankcijama meni više liči na nemoć. S jednim malim Miloradom Dodikom obračunava se cijela Amerika. Nekad kad ostanem sam kažem sam sebi kako sam ja to moćan. I pravo da vam kažem ismijem se”, naveo je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79