Photo: Voice of Europe
Dodik pozvao sve Srbe u Americi da glasaju za Trumpa

Dodik pozvao sve Srbe u Americi da glasaju za Trumpa


Predsjednik RS Milorad Dodik nakon sastanka s mađarskim ministrom vanjskih poslova Peterom Szijjartom nastavlja šokirati zapadne političare i otvoreno poziva sve Srbe u SAD-u da glasuju za Donalda Trumpa.

Dodik, kojeg američka administracija i Veleposlanstvo SAD-a u BiH otvoreno kritikuje zbog narušavanja stabilnosti BiH i prijetnji odvajanjem RS, te zbog bliskosti s Moskvom time se otvoreno suprotstavlja politici SAD-a i Europske unije, piše Direktno.hr.

“Nadam se da će Trump pobijediti na izborima. Pokazao se razumnim i racionalnim. Trump nije kao predsjednik poveo niti jedan rat.”, rekao je Dodik.

“I pozivam sve Srbe u Americi, ako žele nama ovdje dobro, neka glasuju za njega“, dodao je.

Podsjetimo, u razgovoru u petak, 26. januara, potvrđeno je da je RS za poštivanje svih 14 evropskih prioriteta Bosne i Hercegovine istovremeno te je upoznala mađarskog ministra vanjskih poslova da se RS protivi učlanjenju u NATO savez.

Također, najavio je posjetu mađarskog premijera Viktora Orbana, kada će, prema Dodikovim riječima, biti operacionalizovani određeni sporazumi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija