Dodik: “Retorika reisa ef. Kavazovića “neodoljivo podsjeća na retoriku ratnih komandanata vojnih i paravojinih formacija”

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik komentarisao je posljednju izjavu reisa Huseina ef. Kavazovića.

Podsjetimo, Kavazović je danas poručio da se Bošnjaci neće predati, te da će se boriti i izboriti za ono što im pripada, “a to je svaki pedalj ove zemlje (BiH)”.

Dodik je izjavio da retorika reisa Huseina ef. Kavazovića “neodoljivo podsjeća na retoriku ratnih komandanata vojnih i paravojinih formacija, u kojima je i Kavazović aktivno učestvovao”.

Komentarišući Kavazovićevu izjavu, Dodik je ponovio svoju lažnu mantru o Srbima kao žrtvama rata u BiH.

Naime, Dodik je rekao da su Srbi zbog ideje da je sva BiH vlasništvo muslimana, “svjedočili užasnom građanskom ratu u kojem su Srbi morali životima braniti svoju imovinu”.

Reis Kavazović u Sapni: Bošnjaci, upamet, ostaje samo jedan put ispred nas

“Stoga je poziv poglavara Islamske vjerske zajednice Kavazovića na borbu za svaki pedalj BiH opasan i stvara nelagodu. Za muslimane, za Srbe i Hrvate i mir u BiH mnogo bolje bi bilo da je Kavazović ostao u uniformi. Ovako, kao i u najtotalitarnijim islamskim društvima, vjerski poglavar govori kao oficir” rekao je Dodik za Srnu.

Dodik je kazao i da “BiH nije zemlja Bošnjaka, već je ona zemlja koja se sastavila od RS i FBiH, a bošnjačka je koliko i srpska i hrvatska”.

“Reisa Kavazovića još jednom pozivam da se vrati u okvire vjerskog djelovanja i da pusti svoje političke favorite da se sami izbore za medijski i politički prostor”, izjavio je Dodik.

Ovo nije prvi put da su Dodiku, glavnom proizvođaču kriza u BiH, zasmetale izjave reisa Kavazovića i pozivi na oprez koje, upravo zbog Dodika i njemu sličnih ratnohuškača i mrzitelja BiH, u posljednje vrijeme češće šalje Bošnjacima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79