Dodik tražio da BiH bude neutralna po pitanju Ukrajine, Komšić i Džaferović odbili

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je sjednicu Predsjedništva BiH jer druga dva člana nisu željeli ponovo raspravljati o stavu u vezi sa situacijom u Ukrajini jer je Dodik tražio da BiH bude neutralna.

“Na početku sjednice Predsjedništva BiH Milorad Dodik je zatražio izmjenu dnevnog reda i zauzimanje stava Predsjedništva BiH u vezi sa situacijom u Ukrajini. S obzirom da su druga dva člana odbili raspravu, Dodik je napustio sjednicu”, napisao je njegov savjetnik Radovan Kovačević.

Dodik je, kako saznajemo, tražio da Bosna i Hercegovina bude neutralna po pitanju situacije u Ukrajine odnosno ruske agresije na nezavisnu državu Ukrajinu.

Pozicija BiH po pitanju teritorijalnog integriteta i suverentiteta Ukrajine je potpuno jasna iz zvaničnih stavova 2014. godine, bez obzira na Dodikove pokušaje da se zauzimaju novi stavovi.

Dodik je kazao da se ne svrstava ni na stranu Ukrajine, ni na stranu Rusije te da će tako i ostati piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79