Dodik: Treba aktivirati mirni razlaz. RS može sama

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je na “mirni razlaz” Bosne i Hercegovine.

Naime, on je u svojim suludim izjavama kazao kako je nemoguć bilo kakav dogovor o njenoj budućnosti.

Dodik je pred novinarima u Banjoj Luci optužio Bošnjake da uporno pokušavaju dominirati i majorizirati Srbe i Hrvate te da za to sada koriste i rat u Ukrajini ne bi li, podupirući sankcije protiv Rusije, dobili dodatne simpatije zapada za svoje ciljeve.

“BiH je došlo vrijeme da počne da proglašava da je propala i da treba da zatvara radnje. RS može nastaviti sama. Nama je BiH okov. Mi smo se Došlo je vrijeme da pokušamo još jednom aktivirati mehanizam mirnog razlaza u BiH.

BiH vrijeme da počne da proglašava da je propala i da treba da zatvara radnje. Pokušati napraviti nešto što je mirno. RS može da nastavi sama. BiH je nama okov. Mi smo se borili protiv BiH, i danas se borimo protiv nje. Naš cilj je tokom rata je bio da budemo samostalni. Mislim da treba aktivirati mehanizam mirnog razlaza. On bi dao mogućnost za život svima i to mirno, racionalno. Trebamo prestati maltretirati jedni druge”, kazao je Dodik.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79