Dodik u Beogradu: Meni bi godilo da Putin kaže da podržava nezavisnost Republike Srpske ali nije.

Dodik u Beogradu: Meni bi godilo da Putin kaže da podržava nezavisnost Republike Srpske ali nije.


Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, održao je danas u Beogradu konferenciju za novinare. Iz Medija centra je saopćeno da je tema konferencije “Sa aktuelnom vlašću Republika Srpska stabilna i sigurna i na najvišem nivou srpskog stanovišta”.

“Milorad Dodik nije pobijedio zahvaljujući Vučiću ili Putinu, nego volji naroda u Republici Srpskoj” – piše Crna-Hronika

“Žao mi je ljudi u Ukrajini. Vidim da su napravili ovog klovna koji je predsjednik Ukrajine koji drži nama priče o tome šta mi trebamo da radimo na Zapadnom Balkanu. Njega dočekuju blagonaklono da slučaju šta on govori, možda to njima dobro dođe da u majici kratkih rukava na Američkom kongresu. To je ok. To je njihov izbor.

Zelenski nema pravo da meni šta ja treba da uradim. On je formalno pravni predsjednik države koja je u ratu. Nek se bavi s tim”

Za razliku od Zelenskog, Putin nikada nije tražio da se ovdje nešto uradi. Nikada nije tražena nikakva separacija u BiH od strane Rusije. A onda jedan Schmidt kaže da Dodik i Putin misle isto. I mislimo. Meni bi godilo da Putin kaže da podržava nezavisnost Republike Srpske ali to do sada nikada nije rekao.

Ali ono što mi cijenimo kod Rusa jeste, da Rusija svaki put kad je na dnevnom redu pitanje Bosne i Hercegovine čuje sve strane, za razliku od ovih zapadnjaka.”

Dodik u Beogradu: Najveći poblem je BiH. Ne treba da postoji. Drina nije granica


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija