Dodik: U RS-u se od večeras uvodi policijski sat!

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se od večeras od 20 sati do pet ujutro uvodi zabrana kretanja za sve građane RS-a.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

– Svakodnevno analiziramo i preporučujemo mjere. Od večeras od 20 sati do pet ujutru zabrana kretanja na cijelom području RS-a. Uz pomoć MUP-a RS-a sprovest ćemo ovu mjeru na pravi način. Primijetili smo mnoge neodgovorne koji pokušavaju u toku noći da organizuju privatna okupljanja, gdje je po 20, 30, pa čak i 50 ljudi, bez obzira na apele koje upućujemo, i ova mjera je neophodna. I ona će trajati dok bude potrebe za tim – rekao je Dodik za ATV.

Podvlači da nema izlazaka iz kuća i stanova, da nema privatnih zabava.

– Кo ne bude ovo poštovao bit će kažnjen, a minimalna kazna je 500 maraka – istakao je Dodik.

Druga preporuka, ističe on, jeste da stariji od 65 godina ne izlaze iz kuće.

– Situacija je veoma ozbiljna. Nećemo dopustiti da nekoliko desetaka neodgovornih građana, ugrozi veliku većinu koja se pridržava svih naredbi. Ovo je opasna situacija. Mi smo prvi ovdje počeli da uvodimo mjere, ali to ne znači da smo se još odbranili. Preduprijedili smo mnoge stvari – rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79