Dodik upozorava na plan hapšenja: Britanci planiraju ubaciti jedinice

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, ponovo je iznio tvrdnje o navodnom planiranom hapšenju, ističući da je dobio upozorenje o namjeri takvog postupka, iako nije jasno zašto bi se to dogodilo – da li kao politička manipulacija ili destabilizacija situacije.

Dodik je dalje “otkrio” više detalja o navodnom hapšenju koje mu se priprema.

– Mi znamo da Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice koje šetaju po svijetu, a tog dana rečeno mi je, navodno u najboljoj namjeri, a znajući ko je čovjek i odakle dolazi i da je čak poslan to da uradi, da bi bilo najbolje ako se to desi da ne pružamo otpor, jer oni imaju nalog da pucaju. Mislim šta sad, treba da se prepadnem ili da kažem “Izvinite, a gdje je adresa na koju treba da da se javim, gdje da dođem, da ne morate vi da dolazite po mene”, rekao je Dodik za TV Prva.

On dalje naglašava da je ovo “potpuno izbačeno iz konteksta”, vjerovatno zbog napetosti oko situacije u Ukrajini i predstojećih izbora u Americi.

“Zapad se bavi nama, odlučuje o ljudima na Balkanu, a ne razgovara s njima”, dodao je Dodik.

Dodik ističe da je ključni problem Republike Srpske sa Zapadom u tome što se RS već 20-30 godina bori protiv njihovih nastojanja da obore Dejtonski mirovni sporazum.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79