Dodikov Bošnjak: Multietnička BiH ne postoji. Spreman sam povuči kandidaturu za državnog ministra

Dodikov Bošnjak: Multietnička BiH ne postoji. Spreman sam povuči kandidaturu za državnog ministra


Kandidat za ministra u Vijeću ministara BiH Denis Šulić oglasio se dok je u toku sastanak SNSD-a i Osmorke. 

Naveo je da je zbog prijetnje nastavka blokade važnih infrastrukturnih projekata u RS od strane političkog Sarajeva spreman da povučem svoju kandidaturu za ministra na nivou državne zajednice.

– Smatram da ispred svakog od nas lično trebaju biti opći interesi i RS, iz tih razloga spreman da povučem svoju kandidaturu i na taj način onemogućim predstavnike Osmorke da nastave priču o blokadama važnih infrastrukturnih projekata kao što su Gasovod i Hidreoelektrane. Ponašanje Osmorke ne odudara ni malo od ponašanja SDA, njihova priča o multietničkoj BiH je nerealna i ni oni sami u nju ne vjeruju, navodi Šulić i dodaje:

– Ostajem posvećen izgradnji RS po mjeri svakog čovjeka i drago mi je da smo i na mom ličnom primjeru još jednom dokazali i javnosti BiH i Međunarodnoj zajednici da takozvana multietnička BiH ne postoji u Sarajevu ni u jednoj političkoj strukturi. Živjela RS – poručio je.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija