Foto: FENA
Dogovorena koalicija Trojka 2: SDA, SBiH i DF zajedno na lokalnim izborima u Sarajevu

Dogovorena koalicija Trojka 2: SDA, SBiH i DF zajedno na lokalnim izborima u Sarajevu


U prostorijama Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (KO SDA) danas je održan sastanak predstavnika ove stranke sa delegacijama Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Demokratske fronte (DF).

Cilj sastanka je dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima u Sarajevu, što je rezultiralo formiranjem koalicije pod nazivom “Trojka 2” i zajedničkim kandidatima za načelnike u općinama Kantona Sarajevo.

Dakle, Stranka demokratske akcije (SDA), Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Demokratska fronta (DF) postigle su dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo.

Ove stranke su se složile da jedni drugima ne smetaju u općinama gdje neka od njih bude imala svog kandidata, dok druge dvije neće isturiti svoje kandidate.

Predsjednik KO SDA Faruk Kapidžić jučer je izjavio za Klix.ba da je jedan od ključnih uslova za postizanje dogovora njegova kandidatura za gradonačelnika, na kojoj insistira SBiH. Zauzvrat, SDA će podržati kandidaturu Semira Efendića za načelnika općine Novi Grad.

Prema ranijim informacijama, ukoliko stranke ostvare većinu u Gradskom vijeću, pozicija gradonačelnika bi trebala pripasti SDA, s predloženim kandidatom Farukom Kapidžićem.

Demokratska fronta insistira na svom kandidatu za načelnika općine Centar, trenutnom federalnom zastupniku Dennisu Gratzu, s tim da će SDA povući kandidaturu Davuda Bećirovića za načelnika općine Centar.

Istovremeno, unutar trenutne “Trojke” koju čine SDP, NS i NiP, odnosi su poljuljani, te će se u narednom periodu vidjeti hoće li doći do njenog raspada.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija