Dok se traga za Malčanskim berberinom: U kakvom je stanju djevojčica prvog jutra nakon oslobađanja

Mala Monika je stabilno, temperatura je stabilna, promrzla je, ali bez hipotermije, fizičke povrede nisu jake, psihički – vidjet ćemo, kažu iz KBC-a Niš.

– Tim psihologa i mama su uz nju. Konačno je mirno spavala, bez buđenja. Dočekat će Novu godinu u KBC-u Niš i ostat će na posmatranju nekoliko dana – rekli su iz ove ustanove za “Kurir”.

Monika Karimanović (12), koju je prije 10 dana oteo Malčanski berberin od sinoć je, poslije desetodnevne agonije, konačno na sigurnom.

Ljekari kažu da je najvažnije da se Moniki vratio osmijeh na lice i da je noć provela pored svoje majke.

– Čitav tim ljekara i sestara je noćas bio pored nje i, naravno, svi su bili do jutra uz nju. Radilo se ono što je najbitnije, poslije saniranja onih lakših tjelesnih povreda, čitave noći tim psihologa je radio s Monikom. Radit ćemo i narednih dana – rekao je Zoran Radovanović, načelnik KBC-a Niš.

– Spremni smo da uradimo sve što je potrebno da bude bolje – dodao je doktor.

Naglasio je da je bitno da je uz Moniku majka.

– To je, prije svega, bitno za popravak njenog psihičkog stanja, odnosno poslije torture od deset dana da se Monika vrati u život – naveo je Radovanović za RTS.

Ukazao je da će struka odlučiti koliko će ona ostati u bolnici, kao i da je najvažniji tim psihologa koji sa Monikom razgovara.

– Tako da ćemo sačekati s izlaskom, po nalogu i policije i tužilaštva, ali je najvažnije da je Monika u stabilnom stanju, mnogo, mnogo bolje nego jučer – zaključio je Radovanović.

Prema riječima doktora, neće biti vršena nikakva intervencija, jer nema ozbiljnijih povreda.

Nakon ginekoloških pregleda u Kliničkom centru Niš je nezvanično potvrđeno da Malčanski berberin nije izvršio obljubu nad otetom djevojčicom Monikom Karimanović .

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79