Doktor Karabeg spašavao stradale na Bjelašnici: Majka je prošla najgore

Nesvakidašnjoj drami koja se odvijala danas na Bjelašnici kada je automobil pokosio četiri osobe, među njima dvoje djece, svjedočio je ugledni doktor i profesor Reuf Karabeg. 

Profesor Karabeg je bio u društvu sa suprugom Amelom koja je također doktorica, a zajedno s njima odmah je u pomoć pritekla i doktorica Lejla Divović.

Karabeg je za Dnevni avaz opisao kako je izgledalo ukazivanje pomoći četvoročlanoj porodici.

– Bilo je troje povrijeđenih, mi smo se dobro organizirali. Žena je bila u nesvijesti par minuta. Obezbijedili smo joj dišne puteve. Ona je imala veliko krvarenje iz tri rane na glavi. Mi smo rane zbrinuli i zaustavili krvarenje. Imala je kliničkih znakova potresa mozga – pojasnio je prof. Karabeg.

Kako ističe, povrijeđena žena će u najmanju ruku morati imati operaciju šivenja rane.

– Ja se bojim da nije došlo i do krvarenja ispod kosti zbog zone u kojoj je udarena. Vjerujem da će biti primljena na neurohirurgiju. Od svih njih najteže je majka povrijeđena – rekao je prof. Karabeg.

Osvrnuo se i na povrede kod djece i oca.

– Kod jednog djeteta je veća rana preko 10 centimetara, nju je doktorica Amela zbrinula. Očistila je i zamotala. Otac nije imao vanjskih povreda. Drugo dijete je isto povrijeđeno – zaključio je Karabeg u razgovoru za Avaz.

Podsjećamo, do nesreće na Bjelašnici došlo je danas oko 13:50 sati. Nesavjesni vozač je pokosio automobilom četvoročlanu porodicu koja je šetala u trenutku kada ih je udario auto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79