Doktor Vidović objasnio koliko Danka (2) može izdržati hrane i vode

U toku je treći dan potrage za djevojčicom Dankom Ilić (2), koja je nestala utorak, 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

S obzirom na to da se ne zna šta je sa djevojčicom, nije poznato ni da li je uspjela da se snađe makar vodu da popije, a s tim u vezi specijalista pedijatrije Doma zdravlja Zvezdara Gabriel Vidović objasnio je pravilo takozvane trojke u ovakvim, odnosno ekstremnim situacijama

Doktor Vidović je objasnio da se pravilo trojke odnosi na vazduh, vodu i hranu i da je drugačije kod odraslih u odnosu na djecu.

Prema njegovim riječima, kod odraslih u ekstremnim situacijama kao što je gladovanje ili neunošenje vode važi pravilo trojke: tri minuta bez vazduha, tri dana bez vode i tri nedelje bez hrane.

Kod djece je sve to mnogo teže. U ovom uzrastu od dvije godine bez vode dijete može od 1 do 3 dana, bez hrane do 5 dana. Dijete ovog uzrasta izgubljeno u prirodi je ekstremno uplašeno, zbog separacionog straha – odvojenosti od roditelja, nema složene misaone procese i besciljno će lutati što dodatno otežava potragu. Takođe nije sposobno da pronađe zaklon – rekao je Vidović.

Prema njegovim riječima, jučerašnja kiša može pomoći jer će dijete doći do vode, piše Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79