Dom naroda FBiH sutra nastavlja osmu redovnu sjednicu

Dom naroda FBiH sutra nastavlja osmu redovnu sjednicu


Dom naroda Federalnog parlamenta Bosne i Hercegovine sutra će nastaviti osmu redovnu sjednicu, čiji je prvi dio održan sredinom prošlog mjeseca.

Na dnevnom redu nastavka sjednice je glasanje o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, kao i o Strategiji poljoprivrede i ruralnog razvoja Federacije Bosne i Hercegovine za period 2021 – 2027. godina.

Delegati će se također izjasniti o zaduženjima za Drugi projekat podrške zapošljavanju i projekat Gradski prijevoz u Sarajevu – B.

Prvi dio sjednice, održan 16. maja, prekinut je nakon povlačenja iz procedure Nacrta zakona o djelatnosti psihologa u FBiH.

Do tada su delegati većinom glasova prihvatili nekoliko prijedloga zakona, uključujući izmjene zakona o kontroli cijena, izmjene i dopune Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, dopune Zakona o radu, te zakone o poduzetničkoj infrastrukturi i poticaju razvoja male privrede. Također je prihvaćen Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini.

Nastavak sjednice zakazan je za 12 sati, a očekuje se da će delegati donijeti važne odluke koje će uticati na daljnji razvoj i regulisanje različitih sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija