Doma zdravlja Tuzla: Osobe treće životne dobi se mogu vakcinisati

Nakon što je završen proces vakcinacije zdravstvenih radnika i u tuzlanskom Domu zdravlja, sljedeći na listi prioriteta su stariji od 65 godina. Budući da medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove praveći spiskove onih koji se žele vakcinisati, nije moglo stupiti u kontakt sa određenim brojem osoba iz ove kategorije, pozivaju ih da im se jave ukoliko se žele vakcinisati protiv koronavirusa.

“Praveći spiskove osoba koje spadaju u treću životnu dob, određeni broj njih se nije nama javio na poziv, vjerovatno iz opravdanih razloga. Ovih putem ih pozivamo da se jave u svoje ambulante, svojim ljekarima i da se prijave ukoliko se žele vakcinisati. Dakle, ne oni koje smo dobili i koji se već nalaze na spiskovima, već oni sa kojima nismo uspjeli stupiti u kontakt”, rekla je dr. Snežana Hrustić, specijalista porodične medicine u Domu zdravlja Tuzla.

Potrebno je javiti se na broj ambulante koji je upisan na zdravstvenoj knjižici koju ove osobe posjeduju ili se javiti putem broja 035 368 411.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79