Došli u grad da dopune zalihe hrane, lijekova i da plate račune

Grupa povratnika u planinska sela Luka i Krušev Do, pedesetak kilometara od Srebrenice, koja tokom zime mjesecima budu zametena, iskoristila je danas prohodnost puteva i došla u grad po osnovne zalihe hrane, lijekova i da izmire račune.

Hamo Zulanović, predsjednika Mjesne zajednice Luka, koji je svojim kombijem dovezao komšije u grad, kaže da je dan prije puta obišao mještane i pokupio spiskove za kupovinu najosnovnijih potrepština, hrane, lijekova te računa.

– Teško je bilo savladati prijevoj Stublića i Šarene bukve, gdje ima dosta snijega, a u gradu pada kiša pa nas plaši da na tim prijevojima snijeg ne bude i veći, što će nam otežati povratak kući – zabrinut je Zulanović.

U gradu su, kažu, platili svoje i komšijske račune, a od njihovog poštara pokupili su poštu za Luku i susjedni Krušev Do. Nakon toga su popili kafu sa prijateljima iz grada i zabrinuti krenuli nazad u planinu, piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79