Dragičević dao podršku Memiću: “Nadam se da je Banjaluka sad na redu”

Danas je Sud BiH donio drugostepenu presudu u slučaju Memić gdje su Alisa Ramić i Hasan Dupovac osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od 2,5, odnosno 3 godine. Među onima koji su došli da daju podršku porodici Memić ispred Suda BiH je bio i Davor Dragičević.

Davor Dragićević je rekao kako je lijepo danas biti ovdje.

“Moram ponoviti, ja Davor Dragičević i grupa Pravda za Davida, mi smo ovdje podrška porodici Memić i Ifetiu Feragetu. Nisam lično zadodovljan jer želim da se podignu optužnice za ubistvo u slulaju Dženana Memića. Ako postoje organi ove zemlje, nadamo se da da će nam dati za djecu pravnu pobjedu. Ovo je fin iskorak za ljude, za sve nas, i iskreno se nadam da je Banjaluka na redu”, rekao je Dragičević koji godinama pokušava, kako on kaže, dokazati ubistvo svoga sina Davora za koje krivi policijske strukture entiteta RS-a.

“Naravno da se nadam. Nadam se da je ovo vjetar u leđa nama protiv zločinaca iz RS-a i Dragana Lukača i da će se uhapsiti ubice. Meni lično nije bitna kakva će kazna biti bitno nam je da to vidimo i da ono što smo mi govorili da s epotvrdi kao istina. Mog su sina mučili i to je istina. Mogu oni s kriminalizacijom klevete raditi šta žele, ali ja ću ovo reći. Drago mi je zbog ovakvog sudskog epiloga”, rekao je Dragičević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79