Dragičević nastavio borbu za pravdu: Grupa “Pravda za Davida” predala dopunjenu krivičnu prijavu

Dragičević nastavio borbu za pravdu: Grupa “Pravda za Davida” predala dopunjenu krivičnu prijavu


Grupa Pravda za Davida danas je predala dopunu krivične prijave protiv policijskih službenika PU Banjaluka.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, obratio se javnosti, istaknuvši da nije on bitan, već njegovo dijete.

 

“Ovo je zločinačko Tužilaštvo koje ne radi ništa. Ja sam par puta bio ovdje, noge su na stolovima tužioca, lično sam tome prisustvovao. Ovo je moderni fašizam, ne znam kako ne vidi više Evropa. Ovom fašizmu će morati doći kraj. To što me trenutno ne diraju, to me ne interesuje. Ja im nikad neću pustiti, i ići ću još jače. Samo čekam na koji način će se oglasiti Tužilaštvo”, kazao je.

 

Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida kao povod današnjeg okupljanja je naveo presudu Osnovnog suda koju je dobio prije nekoliko dana, a u vezi je sa događajem 7.7. prošle godine. Napomenuo je da je tada 10 njih lišeno slobode na Trgu Krajine.

Očekivanja od Mijatović

“U prethodnom periodu smo bili na razgovoru sa postupajućom tužiteljicom Gordanom Mijatović koja nas je saslušala u svojstvu svjedoka. Šokirala je činjenica da je ona mislila da je nas troje lišeno slobode, a nas je 10. Samo meni je izdat prekršajni nalog zbog navodnih prekršaja Zakona o javnom redu i okupljanju. Dobio sam presudu i tu jasno piše da sam oslobođen prekršajne odgovornosti“, kazao je.

Ovom presudom, dodao je, oni danas dopunjavaju krivičnu prijavu i očekuju “konačno od postupajuće tužiteljice Gordane Mijatović da je krajnje vrijeme da donese tužilačku odluku, i podigne optužnicu protiv nečasnih pripadnika policije na čelu sa Miroslavom Aleksićem”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija