Drama na granici: Kupio auto na kredit u Njemačkoj i nije plaćao rate od 2018. godine

U dramatičnom obratu događaja, jedan hrvatski državljanin uhapšen je na granici tokom rutinske granične kontrole nakon što je dugovao gotovo 20.600 eura za kredit koji je podigao 2018. godine za kupovinu automobila.

Čini se da je njegovo izbjegavanje otplaćivanja duga urodilo plodom sve do trenutka susreta s njemačkom saveznom policijom.

Međutim, njegova sloboda došla je do kraja u Kiefersfeldenu, gdje su nadležne vlasti brzo reagirale na potjernicu.

Kako je došlo do ove neobične situacije?

Hrvatski državljanin, podigao je kredit od 20.600 eura 2018. godine kako bi financirao kupovinu automobila. No, nedugo nakon toga, prestao je izvršavati svoje obaveze o otplati.

Umjesto suočavanja s posljedicama, muškarac je odlučio izbjeći pravdu. Povratkom u Hrvatsku, uspješno je izbjegavao detekciju njemačkih vlasti. No, nekoliko godina kasnije, sistem se pokazao jačim od njegove neplaćene obaveze.

Dramatični trenutak hapšena dogodio se tokom rutinske granične kontrole u Kiefersfeldenu. Njemačka savezna policija identificirala je traženog Hrvata, i u Münchenu je izdat nalog za hapšenje.

Hrvat će sada odgovarati pred njemačkim sudom zbog izbjegavanja otplaćivanja kredita. Kazne za takva djela mogu biti ozbiljn.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79