Drama na UKC-u: Pacijent pokušao zapaliti stalak od infuzije, nema povrijeđenih!

Pacijent (68) izazvao je jutros požar u 06.35h na četvrtom spratu Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na odjelu pulmologije, saopšteno je iz UKS RS.

Kako navode, radi se o pacijentu sa teškom malignom bolešću koji je pokušao zapaliti fiksator-vezalicu od infuzije i tom prilikom je došlo do zapaljenja bolničke posteljine.

“Požar je lokalizovan pravovremenom reakcijom medicinskog osoblja Klinike i vatrogasnog odjeljenja UKC Republike Srpske i sve je prošlo bez težih posljedica po lica i sa manjom štetom po imovinu”, dodaju iz UKC.

Prema riječima dr Mladena Duronjića, načelnika Klinike za pulmologije, lice je zadobilo manju opekotinu po ruci i adekvatno je zbrinuto.

“Osoblje UKC Republike Srpske postupilo je prema svim internim pravilima, a protivpožarni sistem reagovao je pravovremeno čime je izbjegnuta veća šteta po pacijente i inventar, a slučaj je prijavljen nadležnim organima”, rekao je dr Duronjić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79