Drama u Tuzli: Sloboda dužna isplatiti advokatu Suljiću oko 900.000 KM

Fudbalski klub Sloboda suočio se sa novim, velikim, problemom. Onim finansijske prirode. Dok navijači s nestrpljenjem čekaju sutrašnji meč osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva, ljudi koji vode klub našli su se u novim problemima.

Poznato je da su Tuzlaci izgubili spor u vezi sa dugom prema bivšem predsjedniku Slobode, rahmetli Davudu Zahiroviću, a radi se o pravosnažno presuđenom povratu pozajmica. Dug je prenesen na advokata Suada Suljića, koji je za Faktor potvrdio da mu Sloboda treba isplatiti oko 900.000 KM!

– Sa Upravom Slobode na čelu sa Seadom Kozlićem, 2019. godine, kada je doneseno Rješenje o izvršenju za naplatu po pravosnažnoj presudi kojom se isplaćuje dug od oko 450.000 KM i akomulirana kamata od oko 50.000 KM, pristupilo se zaključenju sporazuma po kojem se trebalo isplaćivati po 6.000 KM mjesečno u periodu od dvije godine. I onda, ako budu redovne uplate, da se nakon dvije godine uradi revalorizacija, te da se otpišu kamata i dio glavnog duga.

U međuvremenu je došla Uprava na čelu sa Elmirom Šećerbegovićem i Emirom Muratbegovićem. Oni su podnijeli krivičnu prijavu u vezi sa navodnim nezakonitostima sa tim postupkom – kazao je Suljić za Faktor.

Suljić navodi i da je Muratbegović iskoristio svoje privatne veze, i tvrdi da je njegova vjenčana kuma postupajuća tužiteljica Jasmina Mujezinović koja je vodila moj postupak.

– Emir Muratbegović je koristio svoje privatne veze, s obzirom da je njemu vjenčana kuma postupajuća tužiteljica Jasmina Mujezinović koja je vodila moj postupak. Krivični postupak je išao, a ja sam na kraju pravosnažno oslobođen. U tom krivičnom postupku oni su koristili taj izvršni spis i zaustavili su izvršenje na taj način. Međutim, evo nakon četiri godine izvršenje je ponovo nastavljeno – kaže Suljić.

Suljić tvrdi da je bivša Uprava sa Šećerbegovićem oštetila Slobodu za dodatnih oko 250.000 KM.

– Bivša Uprava na čelu sa Elmirom Šećerbegovićem je na ovaj način napravila Slobodi dodatnih oko 250.000 KM štete na ime zakonske zatezne kamete. Jer nisu izmirivali dug po sporazumu, već su pustili da teče zakonska zatezna kameta – navodi Suljić.

Kazao je da nije neprijatelj Slobode, da ne bježi od dogovora, te da želi da se stvari riješe na način da niko ne bude oštećen.

– Zvanično sam poslao sam poziv za sastanak na mail generalnog direktora Slobode, jer ne želim da iz izvršnog postupka Sloboda trpi bilo kakvu štetu. Pozvao sam ih na sastanak da pronađemo način da se to riješi i kako ne bi došlo do blokade. Da olakšam ovoj Upravi da stabilizuju klub. Danas, prije sat, zvao me Kemal Papračanin, član Odbora za upravljanje, i načelno smo dogovorili da sjednemo u utorak i da se dogovorimo u vezi sa daljim postupanjem – kazao nam je Suljić.

Advokat iz Tuzle navodi kako Sloboda nema mogućnost više nikakvog pravnog lijeka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79