Dramatična potjera na Baščaršiji: Migrant bježeći od policije nožem ubo Sarajliju

Prava drama odigrala se u noći sa četvrtka na petak, nakon što su alarmirani policajci iz starog dijela bh. prijestonice da je slomljen izlog na jednoj radnji u ulici Bravadžiluk na Baščaršiji, saznaje “Avaz“.

Kako saznajemo, migrant iz Maroka slomio je izlog na radnji, a u tom momentu je naišao policajac u civilu. Lopov je krenuo da bježi, a u potjeru je krenuo policajac kojem su se pridružila još dvojica uniformisanih kolega.

Policajci su uzalud u više navrata govorili „stop, policija“. Sve je čuo jedan mladić koji je odlučio pomoći policiji. Njegov potez ga umalo nije koštao glave, jer je migrant bio naoružan s nožem. U trenutku kada ga je hrabri Sarajlija pokušao zaustaviti i savladati, migrant je izvukao nož i ubo ga u rame.

Tu nije bio kraj drami, jer je migrant nastavio da bježi. Policajci su ga, kako saznajemo, uspjeli sustići tek kod osnovne škole Edhem Mulabdić. Ratoborni migrant je ponovo krenuo s nožem u napad, ovog puta na policajca. Nakon što su ga razoružali i savladali, predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Povrijeđeni mladić, kako saznajemo, zadobio je lakše povrede.

Marokanac H.L. (18) se tako sumnjiči za tri krivična djela – napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, nanošenje lakih povreda te oštećenje tuđe stvari.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79