Dramatična potraga za nestalim izletnicima nakon prevrtanja kajaka kod Dubrovnika

Dramatična potraga za nestalim izletnicima nakon prevrtanja kajaka kod Dubrovnika


U dramatičnom događaju koji se odvio kod Dubrovnika, više kajaka je prevrnuto, a spasavanje osam ljudi, uključujući jedno dijete, je u toku dok se traga za još troje izletnika. Incident se dogodio u blizini otoka Lokruma, a hrvatske vlasti, uključujući policiju i Lučku kapetaniju, brzo su reagirale kako bi pronašle nestale osobe.

Prema izvještajima, prevrnuti kajaci bez ljudi pronađeni su kod Lokruma, prema otvorenom moru. Brojka nestalih izletnika nije još uvijek potpuno jasna, jer postoje poteškoće s evidencijom osoba koje koriste kajake za izlete.

Na terenu su se pridružili pripadnici policije, Lučke kapetanije, radnici Lokruma i hrabri građani koji su izašli na more svojim brodicama kako bi pomogli u potrazi i spašavanju. Među njima je i Dubrovčanin Dominko Radić, koji je uspio spasiti dvoje izletnika, vjerojatno njemačkih državljana.

Radić je opisao teške uvjete s kojima se suočavao tokom spašavanja, s visokim valovima koji su mu prelazili preko brodice i vjetrom brzine do 80 kilometara na sat.

“Našao sam tri prevrnuta kajaka, plutali su dokumenti, ali nije bilo ljudi. Spasio sam dvoje, ali su bili u šoku. Zabrinjava me što sam pronašao i dva prsluka kako plutaju,” izjavio je Radić.

Nadalje, četvoro izletnika je pronađeno u Betinoj špilji, što je pružilo nadu da će i ostali biti pronađeni u relativnoj sigurnosti.

Policija je primila dojavu od građana u 15:20 sati o prevrnutim kajacima na otvorenom moru, što je pokrenulo hitnu potragu i spašavanje. Službenici i volonteri nastavljaju raditi dan i noć kako bi pronašli preostale nestale osobe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija