Dramatično povećan broj lomova: Ljudi lomili ruke i noge na poledici na području opštine Pale

U protekla dva dana, na području opštine Pale, zabilježen je porast pacijenata sa povredama ekstremiteta uslijed niske temperature vazduha i poledice, javljaju Služba hitne pomoći.

Pacijenti srednje i starije dobi, koji su se suočili s padovima i povredama ekstremiteta, upućivani su na daljnje liječenje u Istočnom Sarajevu. Služba hitne pomoći je istaknula da su među povredama bile i lomovi, te povrede glave koje su zahtijevale šivenje.

Vršilac dužnosti direktora Komunalnog preduzeća Pale, Dragan Bejatović, izjavio je da do sada nisu zaprimili prijave i žalbe građana u vezi s mogućim povredama na pješačkim zonama. Naglasio je da je prohodnost na svim pješačkim zonama, koje se protežu oko 27 kilometara, u potpunosti osigurana, stepeništa su očišćena, a šetalište je posuto frakcijom-pijeskom duž cijele svoje dužine.

Bejatović je dodao da će “Komunalno” preduzeće u narednom periodu nastojati proširiti opseg svog djelovanja i na sve moguće načine pomoći i olakšati kretanje svih građana opštine Pale.

Također je napomenuo da se preduzeće ne bavi čišćenjem privatnih posjeda, ulaznih stubišta, trotoara zgrada zajednice etažnih vlasnika, prilaza zgradama, javnih institucija i privatnih preduzeća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79