Draženko Jasak dobio 22 mjeseca robije jer je pijan prijetio policajcu

Draženko Jasak dobio 22 mjeseca robije jer je pijan prijetio policajcu


On je proglašen krivim jer je 2020. ugrozio sigurnost policajca T. T. kojem je pijan došao u kuću

Draženko Jasak je u Općinskom sudu u Ljubuškom proglašen krivim zbog ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika T. T, zbog čega je osuđen na 22 mjeseca zatvora.

On je osuđen jer je 15. januara 2020. oko 16 sati u mjestu Sovići, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola od 0,98 g/kg, došao do porodične kuće policijskog službenika T. J, popeo se na sprat kuće gdje se u tom trenutku nalazila samo osmogodišnja kći T. J.

– Optuženi je glasno dozivao T. J, što je dijete prestrašilo, te je kroz prozor plačući i vičući dozivalo svog djeda V. J, a sve su vidjeli brat policajca i roditelji V. J. i F. J, koji su došli ispred kuće i vidjeli Draženka kako silazi niz stubište njihove kuće.

Kada mu je V. J. rekao da ne plaši dijete i da više ne dolazi pred njihovu kuću kad nema nikoga na spratu osim djece, Draženko je rekao da će opet doći i u trenutku kad se udaljavao iz dvorišta, obratio im se riječima:

“Naići ćeš ti doli kroz ulicu, dočekat ću te ja pa će biti ono…”, pri tome pokazujući kako desnom rukom drži nož i kako ubada, što je ponovio više puta, dok je lijevom rukom pridržavao svoju jaknu ispod koje je držao nož.

Potom je glavom prema V. J. kažiprstom desne ruke prešao preko grla, na koji način mu je uputio prijetnju da će mu prerezati vrat, stoji u optužnici.

Draženko Jasak je brat Joze Jasaka, koji je nedavno osuđen na 31 godinu zatvora zbog dvostrukog ubistva i dva pokušaja ubistva u Grudama u augustu prošle godine piše Oslobođenje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija