Drljača priznao da je ubio i zapalio 54-godišnjaka

Drljača je svom snagom nož zabio Roldu u vrat, a zatim povukao lijevo i desno te ga potom udario nogom kako bi ga dotukao

Rade Drljača (24) iz Banjaluke priznao je tužiocu da je uzeo nož i svom snagom ga zabio u vrat Bruna Rolda (54), a zatim povukao lijevo i desno te ga udario nogom i nakon toga zapalio karton i spužvu kreveta gdje ležao Rold, navodi se u prijedlogu za produženje pritvora osumnjičenima.

Banjalučko Okružno tužilaštvo za učešće u ovom svirepom zločinu, koji se desio 25. novembra u banjalučkoj ulici Vase Glušca, tereti i Borisa Zorića (33) i Slobodana Krnetića (33) zbog sumnje da su prethodno brutalno pretukli Rolda, sa Drljačom koji se tereti da ga je usmrtio nožem, pišu Nezavisne novine.

Takođe se navodi da je Drljača, prije nego što mu je nožem probio i rasjekao grkljan, sa Zorićem, Roldu vezao noge maramom.

Zbog bojazni od bjekstva osumnjičenih i uticaja na svjedoke i dokaze, tužilac Dalibor Vrećo u srijedu je u banjalučkom Okružnom sudu zatražio da se osumnjičenima pritvor produži za još dva mjeseca, a tu odluku Sud bi trebalo da donese do danas, kada im ističe pritvor.

Kako je objasnio, Zoriću i Drljači pritvor se predlaže i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo te je istakao da vjeruje da će u tom periodu i biti okončana istraga i donesena tužilačka odluka.

Dok su Željko Višić i Milan Petković, advokati osumnjičenih Zorića i Krnetića, istakli su da nema osnova da se njihovim klijentima produži pritvor, Aleksandar Jokić, Drljačin branilac, kazao je da se ne protivi produženju pritvora zbog duševnog stanja, porodičnih prilika i negativnog uticaja okoline na osumnjičenog.

Kako je istakao branilac Višić, Krnetić nije učestovao u izvršenju krivičnog djela a to se, kako je naveo, vidi iz izjava druga dva osumnjičena.

Advokat Petković smatra da tužilaštvo nije obrazložilo svoj zahtjev za produženje pritvora njegovom branjeniku Zoriću.

Drljača je, kako je navedeno u obrazloženju zahtjeva za produženje pritvora priznao zločin, a prema tom iskazu, trojac se prvo posvađao sa Roldom, a zatim su ga brutalno tukli, i to je trajalo duže vrijeme.

Na kratko bi, prema tom iskazu, prestajali da ga tuku i davali bi mu cigarete nakon čega bi ga opet tukli.

Kuhinjski nož, kako je rekao prvo je uzeo Krnetić i sa njim je prijetio Roldu da će ga zaklati, da bi isto to učinio i Zorić koji je žrtvi čak i stavljao nož na vrat.

Ipak, kako je priznao, Drljača je svom snagom nož zabio Roldu u vrat, a zatim povukao lijevo i desno te ga potom udario nogom kako bi ga dotukao.

Priznao je i da je nakon toga zapalio karton i spužvu kreveta gdje ležao Rold te je sve brzo planulo. Požar je uništio kuću i Roldovo tijelo je ugljenisano.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79