Držaljanin BiH u Australiji osuđen na robiju zbog bježanja i udesa pod dejstvom narkotika

Držaljanin BiH u Australiji osuđen na robiju zbog bježanja i udesa pod dejstvom narkotika


Ilija Stojanović (35), poreklom iz Bosne i Hercegovine, a nastanjen u Hempton Parku u Australiji, osuđen je na četiri godine zatvora zbog teškog udesa izazvanog pod dejstvom narkotika.

Incident se dogodio u novembru 2023. godine kada je Stojanović, vozeći ukradeni Jeep Cherokee, bježeći od policije napravio nekoliko prekršaja. Na kraju je udario u dva automobila koja su stajala na semaforu.

Sutkinja Kler Kvin izjavila je da je sreća što niko od učesnika u nesreći nije pretrpio teže povrede, jer Stojanović nije kočio tokom vožnje, koja je na nekim dijelovima puta dostizala brzinu od 170 km/h. Nakon sudara, Stojanović je izašao iz vozila i pokušao da pobjegne, ali su ga policajci na kraju uhvatili i uhapsili.

Stojanović je tokom boravka u bolnici, gdje je hospitalizovan sa teškim povredama, bio pozitivan na metamfetamin. Policija je u ukradenom vozilu pronašla dodatne droge, pištolj i municiju.

Tokom suđenja, otkriveno je da je Stojanović koristio narkotike još od rane mladosti, zbog trauma koje je pretrpeo tokom rata u BiH, odakle je njegova porodica izbjegla. Porodica Stojanović doselila se u Australiju 2000. godine, gotovo bez resursa i bez znanja jezika.

Sutkinja Kvin je naglasila da teško djetinjstvo ne može biti opravdanje za kontinuirano konzumiranje sintetičkih droga. Dodala je da sumnja da će Stojanović moći da prevaziđe svoju zavisnost bez zatvorske kazne, koja će mu, prema njenom mišljenju, pomoći da se izbori sa problemom. Pored četvorogodišnje zatvorske kazne, Stojanoviću je zabranjeno da vozi narednih pet godina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija