Državni ministri sutra ponovo o Izbornom zakonu BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će sutra sjednicu, s početkom u 13:30 sati.

Na predloženom dnevnom redu sjednice, objavljenom na stranici Vijeća ministara BiH, nalazi se niz važnih tačaka. Između ostalog, raspravljat će se o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine, kao i o Prijedlogu srednjoročne strategije upravljanja dugom Bosne i Hercegovine za razdoblje od 2022. do 2025. godine – novi tekst, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Također će biti razmatran Program rada Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, kao i izvještaji o radu institucija tog vijeća za 2023. godinu.

Na dnevnom redu je i informacija o perspektivama za Bosnu i Hercegovinu za razdoblje od 2024. do 2026. godine, konvergenciji BiH i konkurentnosti ekonomije u BiH.

Državni ministri će također raspravljati o izvještajima o radu Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH za 2023. godinu, te radu Radne grupe za harmonizaciju propisa o oružju i streljivu međusobno i s pravnom stečevinom EU.

Na dnevnom redu su i druge važne teme poput Prijedloga mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, Informacije o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2024. godinu – II. krug glasanja, Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om BiH – II. krug glasanja, te pod znakom Povjerljivo Izvještaj o radu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH za 2023. godinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79