Dučić: “Izvještaj o poslovanju Doma zdravlja pisala je očigledno nepismena osoba”

Dučić: “Izvještaj o poslovanju Doma zdravlja pisala je očigledno nepismena osoba”


Izvještaj o poslovanju Doma zdravlja Novo Sarajevo liči na sve osim na izvještaj o radu jedne ozbiljne zdravstvene ustanove. I vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Arslan Dučić je istakao kako je ovaj izvještaj pokazatelj urušenog zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo.

– Onaj videosnimak u kojem se govori o zapošljavanju jednog momka preko direktora Doma zdravlja je samo dio svega šta se dešava. To se radi već godinama i sistemski. Zvaničnu informaciju o stanju zdravstvenog sistema na području Općine Novo Sarajevo osim što je pisala očigledno nepismena osoba, informacija je potpuno alarmantna i traži reakciju ODMAH.

Ne znam da li se pogoduje privatnim ustanovama, ali je sasvim vidljivo da se sve radi da bi se uništio javni zdravstveni sistem, rekao je Dučić.

POGLEDAJ GALERIJU

A u izvještaju je između ostaloga navedeno da prostorije ambulanti prokišnjavaju, da se prozori ne mogu otvoriti, da je uposlenicima skrenuta pažnja da poštuju radno vrijeme, ali i na probleme u komunikaciji, potrošnji materijala i sl.

– Prostor je skučen i neuslovan za rad. U službi nedostaje tlakomjera, dva inhalatora, a od namještaja kartoteški ormari, printeri i stolice. Povremeno prokišnjava krov, nedostatak klima, problem ulaznih vrata, samo su neki od problema koji su navedeni u Izvještaju o radu Organizacione jedinice Novo Sarajevo koji potpisuje prim.dr. Behka Kurtović, šef OJ DZ Novo Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija