Dučić otkrio da je direktor dvorane na svoj privatni račun prebacio 50.000 KM

Dučić otkrio da je direktor dvorane na svoj privatni račun prebacio 50.000 KM


Arslan Dučić razotkriva zbog čega je direktor dvorane podnio ostavku

U Novom Sarajevu cvjeta i privredni kriminal

Vijećnik Općinskog vijeća Novo Sarajevo Arslan Dučić koji obavještava javnost o svim malverzacijama, sumnjivim javnim nabavkama i aktivnostima u Novom Sarajevu objavio je šokantnu informaciju.

– Kako sam dobio pouzdanu i provjerenu informaciju moja priča o korupciji u Općini Novo Sarajevo dobija i još jednu potvrdu.

Naime, upravo se smjenjuje direktor ONSA, dvorana na Grbavici, zbog isplate 50 000 KM na svoj privatni račun. To je privredni kriminal, samo je pitanje po čijem nalogu. Pozivam ga da javno kaže ko mu je naredio da isplati taj novac. Smatram da je ovo ključni razlog da načelnik Općine Novo Sarajevo (Hasan Tanović op.a.) podnese ostavku zbog odgovornosti još danas, riječi su Dučića.

Nešto ranije Dučić je objavio i da Općina Novo Sarajevo priprema spornu nabavku kamera vrijednosti oko 1 milion KM,

– Konkurs je napravljen tako da pogoduje samo jednom ponuđaču i specifikacijom i vrijednosti i rokom isporuke. Sve se radi bez ikakve uvezanosti sa MUP-om KS-a, a zanimljivo je da će kamere snimati i zvuk, rekao je Dučić.

Planirano je da se pod video nadzor stave zgrade mjesnih zajednica, unutra i vani, Park-šume Hum, prostor kasarne Vinko Šamarlić i pothodnik u Hrasnom.

Dučić je upozoravao i na sporne javne nabavke načelnika u vezi sa dekoracijom Vilsonovog šetališta i naplaćivanjem “besplatnog” klizališta, iako je iz budžeta Općine za ovu svrhu izdvojeno 399.999,79KM.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija