Dulum zemljišta u Živinicama nadmašio 100.000 maraka

Godina 2024. predstavlja za Općinu Živinice prekretnicu u razvoju, budući da je upetostručila svoju proizvodnju, postavši nezaobilazan faktor ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u širem regionalnom kontekstu, piše Crna hronika.

Općina Živinice je svojom transformacijom iz malog ruralnog područja prešla u ekonomski motor čitave regije. Ključni faktor ovog ekonomskog uspjeha leži u njenoj energiji prema sektoru proizvodnje.

Jedan od ključnih resursa koji je doprinio ovom uspjehu je zemljište. Sada već simbolična činjenica da jedan dulum zemlje košta 100.000 KM pokazuje koliko je Općina Živinice iskoristila svoje prirodne resurse.

Međutim, s obzirom na to da su dostigli granicu svog zemljišta dostupnog za prodaju, Općina Živinice sada okreće svoju pažnju prema investicijama u inovacije i infrastrukturu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79