Dva Bosanca u dva kombija krijumčarila 27 Afganistanca

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta)

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Bosanska Gradiška, 9. novembra 2022. godine, lišili su slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine, nakon što su otkriveni u krijumčarenju 27 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Korovi na području opštine Srbac kada su prilikom granične kontrole dva kombija, bh. nacionalnih oznaka, zatečene spomenute osobe afroazijskog porijekla bez identifikacionih dokumenata. Krijumčareni migranti su, u Upitnicima za migrante, izjavili da dolaze iz Afganistana.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, dvojica državljana BiH su ispitana u svojstvu osumnjičenih i protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela “krijumčarenje osoba”.

Vozila i drugi dokazni materijali koji su korišteni kao sredstvo izvršenja krivičnog djela su privremeno oduzeti. Krijumčareni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79