Dva nova slučaja zaraze registrovana u Srednjobosanskom kantonu

Dva nova slučaja zaraze registrovana u Srednjobosanskom kantonu


Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su tokom proteklog vikenda u Srednjobosanskom kantonu, izjavio je danas novinarima direktor Zavoda za javno zdravstvo SBK-a Sead Karakaš.

Karakaš je kazao da je proteklog vikenda testirano 47 osoba, a pozitivne su bile dvije, iz Novog Travnika i Gornjeg Vakufa -Uskoplja.

– Očekivano je pozitivan član obitelji zaraženog iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, te djevojka koja je, također, iz obitelji zaražene osobe u Novom Travniku. Što se tiče drugih rizičnih kontakata, svi su negativni i to nas raduje, te možemo reći da je iza nas jedan miran vikend – naglasio je on.

Karakaš je upozorio da je epidemiološka siuacija u BiH i dalje nesigurna i da je ključno da građani budu oprezni i da se pridržavaju propisanih mjera.

– Virus je u transmisiji, tu je među nama, i moramo biti vrlo oprezni. Ključno je da budemo strpljivi još ovih nekoliko sedmica – istakao je.

Ovo su zajedničke karakteristike osoba preminulih od koronavirusa u BiH!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija