Dva opasna migranta dovedena u Tužilaštvo, za trećim MUP KS intenzivno traga

Dva opasna migranta dovedena u Tužilaštvo, za trećim MUP KS intenzivno traga


Državljani Afganistana T.M (20) i A. M. (19), koji su osumnjičeni za ubistvo migranta Y. N. u ponedjeljak na Stupu, privedeni su u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, dvadesetogodišnji T. M. i 19-godišnji A. M., uhapšeni su na području Općine Stari Grad.

Ranije je uhapšen i S. K. B. (22) uhapšen na području Vogošće, a prilikom pretresa je kod njega pronađen i oduzet pištolj s okvirom i municijom.

Za još jednom osobom koja se dovodi u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela još uvijek traje potraga.

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistva koje se dogodilo u ponedjeljak, 2. septembra, u popodnevnim satima u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, na štetu migranta, a istragom je utvrđeno da se radi o osobi Y. N., iz Afganistana.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u kasnim popodnevnim satima u utorak, 3. septembra, na lokalitetu Dariva, područje općine Stari Grad, locirali i stavili pod kontrolu osumnjičene osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Ubistvo (član 166. stav 1. KZ FBiH), lišeni su slobode 20-godišnji T. M., državljanin Afganistana i 19-godišnji A. M., državljanin Afganistana i predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Katica nakon novog ubistva kaže da je MUP KS uspješno odgovorio izazovima. Još uvijek tragaju za ubicom

Za trećom osobom koja se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela policijski službenici intenzivno tragaju, a radi se o licu Amir Tuatahe, rođen 2002., državljanin Afganistana.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija