Dvije osobe uhapšene nakon ubistva maloljetnika u Tuzli

Dvije osobe su uhapšene nakon sinoćnjeg krvavog obračuna koji se dogodio u naselju Šićki Brod u Tuzli u kojem je maloljetnik ubijen, a druga osoba je povrijeđena. Istražitelji događaj ocjenjuju veoma kompleksnim zbog činjenice da veoma teško dolaze do dokaza.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić kaže da im je sinoć oko 20:45 sati prijavljena verbalna prepirka u ugostiteljskom objektu, nakon čega je ispred objekta došlo i do tučnjave u kojoj su učestvovale tri osobe.

“U tučnjavi je povredu u vidu ubodene rane zadobio 17-godišnjak kod kojeg je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli konstatovana smrt”, kazala je Kapidžić.

S druge strane, iz tuzlanskog UKC-a su nam potvrdili da je u ovu zdravstvenu ustanovu primljen i R.S. kojem je evidentirana povreda hladnim oružjem u predjelu leđa i nakon ukazane pomoći je pušten na kućno liječenje.

Kako saznajemo, R.S. je jedan od učesnika u ovoj tučnjavi i on je također uhapšen te se nad njim vrši kriminalistička obrada uz još jednu osobu koja je lišena slobode.

“Dvije osobe koje su učestvovale u tučnjavi, a u kojoj je ubijen 17-godišnjak zadržane su u MUP-u TK i u toku je kriminalistička obrada. Naređena je obdukcija ubijenog, a u toku je istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ubistvo”, rekao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem na mjestu događaja, a dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti provode službenici Sektora kriminalističke policije.

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, istraga u ovom predmet je izuzetno kompleksna jer istražitelji veoma teško dolaze do neophodnih dokaza. Još uvijek nije utvrđeno ni to na koji način je kod 17-godišnjaka nastala smrtonosna povreda, a trenutno se vrši analiza snimka sa video nadzora prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79