Dvije žene likvidirane u Zagrebu

Dvije žene likvidirane u Zagrebu


Policija je danas objavila hapšenje muškarca zbog likvidacije na zagrebačkoj Trešnjevci. Žensko tijelo pronađeno je u stanu, a prema preliminarnim informacijama, smrt je rezultat krivičnog djela.

Muškarac sa Srednjaka pozvao je policiju jutros oko 8:20 sati, navodeći da mu je “neko ubio mamu”. Preliminarni izvještaji ukazuju na više uboda oštrim predmetom, vjerovatno nožem, kao uzrok smrti žene. Također, na vratima stana primećeni su očigledni znakovi provale.

Uviđaj je u toku, a Županijsko državno tužilaštvo preuzelo je rukovođenje istragom. Albina Tisanić, zamjenica ŽDT-a Zagreb, izjavila je da će biti izvršeni svi potrebni izvidi kako bi se rasvijetlile činjenice ovog događaja.

Ovo nije prvi slučaj nasilja u Zagrebu tokom dana. U drugom incidentu, muž je ubio svoju suprugu u stanu u Livadićevoj ulici. Policija je također odgovorila na incident u kojem je muškarac ispalio hitac iz vatrenog oružja u stanu na području Maksimira, povrijedio članicu porodice, a kasnije je žena preminula u bolnici od zadobijenih povreda.

Obje istrage su u toku dok policija nastavlja sa istragom kako bi se utvrdile sve pojedinosti ovih tragičnih događaja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija