Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL
Dvojica ribara nestala u Istri: „Brod im je visio na jednu stranu”

Dvojica ribara nestala u Istri: „Brod im je visio na jednu stranu”


U istarskom akvatoriju jučer poslijepodne nestala su dvojica ribara. Pokrenuta je potraga, ali je oko 20 sati obustavljena zbog loše vidljivosti i pomorskih uvjeta. Nastavljena je jutros, a kako su nam rekli iz Lučke kapetanije Pula, zasad nema novih informacija o nestalim ribarima.

Policija je dojavu o nestanku primila oko 17 sati. Kako kaže, nestali su 54-godišnji ribar i njegov prijatelj.

“Jučer u poslijepodnevnim satima, nakon dojave o nestanku dvojice ribara hrvatskog državljanstva, pokrenuta je koordinirana akcija traganja. U akciji sudjeluju službenici Lučke kapetanije Pule, postaje pomorske i aerodromske policije Pula, Rijeka i Zadar, dok su jedinice Obalne straže RH stavljene u stanje pripravnosti”, objavili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Zadnji put viđeni jučer u 10.30 sati

O svemu je informirana i talijanska obalna straža. Traganju su se pridružili i neki građani sa svojim brodicama.

“Oni su u utorak oko 10.30 sati zadnji put viđeni. Vremenski uvjeti na moru jučer nisu bili baš idealni, puhala je jaka bura, a najvjerojatnije zbog velikih valova, velike posude s mrežama poremetile su balans plovila i samu ravnotežu ribarice. Ribari koji su ih jučer uočili zadnji put rekli su da je ribarica visjela u jednu stranu”, izjavio je savudrijski ribar Danilo Latin.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija