Džaferović: Bolje je pojačati vojno prisustvo, nego dozvoliti da BiH krene u sigurnosnu destabilizaciju

U intervijuu za ‘7 Plus’ Hayat TV-a, Džaferović je komentarisao i mogućnost bojkota izbora od strane Čovića i HDZ-a, obzirom da isti zahtijevaju Izborni zakon po njihovoj mjeri.

Džaferović je istakao kako niko nema pravo uslovaljavati drugu stranu, ma šta god da je u pitanju, pogotovo kada su izbori u pitanju.

Ovo do sada što smo imali, uslovljavanje imenovanja sudija Ustavnog suda, implementacija izbornih rezultata u Federciji na osnovu izbora iz 2018. godine je nešto što je neprihvatljivo. Izbori će biti održani. Bosni i Hercegovini su potrebne mjere od međunarodne zajednice protiv onih koji prave nered.

Potrebno je snažnije vojno prisustvo, NATO i EUFOR koji su dužni da zaštite Daytonski sporazum. Bolje je pojačati vojno prisustvo, nego dozvoliti da država krene u sigurnosnu destabilizaciju. Velika je stvar očuvati mir i stabilnost. Drugog puta nema, moramo da gradimo cjelovitu BiH, tu za mene nema dileme – kazao je Džaferović.

Kazao je da se ne može na osnovu građanskog širiti etničko pitanje i kazao da narodi u Bosni i Hercegovini zaslužuju da žive u prosperitetnoj zemlji, koja je po mjeri svih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79