Džaferović i Komšić uputili Vučiću telegram saučešća nakon pogibije osam rudara u Srbiji

Džaferović i Komšić uputili Vučiću telegram saučešća nakon pogibije osam rudara u Srbiji


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputili su danas telegram saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nakon pogibije osam rudara u rudniku kod Sokobanje u Srbiji.

– S dubokom tugom sam primio vijest o tragičnoj nesreći u rudniku kod Sokobanje u kojoj je život izgubilo osam rudara, a više ih je povrijeđeno. U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje ime, Vama i porodicama stradalih iskazujem izraze iskrenog saučešća – napisao je Džaferović u telegramu.

U rudniku Soko poginulo osam rudara, još 20 ih povrijeđeno

Zamolio je predsjednika Vučića da povrijeđenima prenese njegove želje za što brži oporavak, kao i izraze podrške spasilačkim službama i ljekarima koji su prvi priskočili u pomoć nakon nesreće.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je također telegram saučešća predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom pogibije osam rudara.

– Poštovani predsjedniče Vučiću, primite izraze iskrenog saučešća povodom nesreće koja se dogodila u jednom od vaših rudnika, a u kojoj je osam ljudi izgubilo život. Rudarski posao je težak i zahtjevan, koji nažalost sa sobom nekada nosi neizvjesne i tragične posljedice.

Porodicima preminulih upućujem najiskrenije saučešće, a povrijeđenim rudarima želim uspješan i brz oporavak – navodi Komšić u telegramu saučešća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija