Džematlije u Živinicama upozoravaju: Ne izlazite na lažirane izbore u Islamskoj zajednici! (FOTO)

Džematlije u Živinicama upozoravaju: Ne izlazite na lažirane izbore u Islamskoj zajednici! (FOTO)


Redakciji portala crna-hronika.info obratili su se džematlije džemata Zelenika iz Živinica koji su prozvali nadležne da lažiraju izbore za Islamsku zajednicu Bosne i Hercegovine.

,,POZIV DŽEMATLIJAMA DŽEMATA ZELENIKA DA NE IZLAZE NA LAŽIRANE IZBORE!

I u džematu Zelenika, medžlis Živinice džemat je privatizovan od njegovog osnivanja. Privatizovan je od nekoliko ljudi koji zloupotrebljavaju politički uticaj, nažalost u našem slučaju pomaže im i efendija.

Džematlije u džematu Zelenika nemaju pravo predlagati niti biti birani osim te odabrane grupice, a to je džematski odbor koji sam sebe i predlaže i bira iako tu grupicu ne podržava 90% džematlija. Kada smo u našoj džamiji obaviješteni da će se održati izbori u džematu, a to je bilo 25.11.2022.godine sedam dana prije izbora, liste su bile gotove, odštampane, a navedeno dokumentujemo fotografijama.

Ovo nisu prvi izbori koje je ta grupica lažirala. Zbog svega gore navedenog pozivamo Vas da ne izlazite na glasanje da nedamo legitimitet lažiranim izborima i lažnom džematskom odboru.”

Dugogodišnji efendija iz Travnika dao otkaz zbog mobinga i diskriminacije na poslu: “Hoće da privatizuju džemat”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija