Džematlije u Živinicama upozoravaju: Ne izlazite na lažirane izbore u Islamskoj zajednici! (FOTO)

Redakciji portala crna-hronika.info obratili su se džematlije džemata Zelenika iz Živinica koji su prozvali nadležne da lažiraju izbore za Islamsku zajednicu Bosne i Hercegovine.

,,POZIV DŽEMATLIJAMA DŽEMATA ZELENIKA DA NE IZLAZE NA LAŽIRANE IZBORE!

I u džematu Zelenika, medžlis Živinice džemat je privatizovan od njegovog osnivanja. Privatizovan je od nekoliko ljudi koji zloupotrebljavaju politički uticaj, nažalost u našem slučaju pomaže im i efendija.

Džematlije u džematu Zelenika nemaju pravo predlagati niti biti birani osim te odabrane grupice, a to je džematski odbor koji sam sebe i predlaže i bira iako tu grupicu ne podržava 90% džematlija. Kada smo u našoj džamiji obaviješteni da će se održati izbori u džematu, a to je bilo 25.11.2022.godine sedam dana prije izbora, liste su bile gotove, odštampane, a navedeno dokumentujemo fotografijama.

Ovo nisu prvi izbori koje je ta grupica lažirala. Zbog svega gore navedenog pozivamo Vas da ne izlazite na glasanje da nedamo legitimitet lažiranim izborima i lažnom džematskom odboru.”

Dugogodišnji efendija iz Travnika dao otkaz zbog mobinga i diskriminacije na poslu: “Hoće da privatizuju džemat”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79