Edin Gačanin pripremao šverc 750 kila kokaina u Nizozemsku. Posao je propao kada je pao i on

Edin Gačanin pripremao šverc 750 kila kokaina u Nizozemsku. Posao je propao kada je pao i on


Hapšenje Edina Gačanina, vođe narkokartela Tito i Dino, izvedeno je nakon svadbenog veselja kod mafijaškog bosa Danijela Kinahana, poznatog vođe Kinhan kartela, objavili su danas nizozemski mediji.

Gačanin je, skupa sa još 48 osoba, uhapšen zbog šverca narkotika u velikoj međunarodnoj akciji Pustinjsko svjetlo. Akcija je izvedena u Španiji, Nizozemskoj, Francuskoj, Belgiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Edin Gačanin Tito

Američka Agencija za suzbijanje droge (DEA) Gačanina je označila kao veliku ribu.

Prema njihovom izvještaju, on je bio kralj kokaina i balkanski Eskobar koji je poslovao sa ozloglašenim međunarodnim svjetskim igračima na tržištu droge, poput Daniela Kinahana i Raffaelea Imperialea – italijanskog narkokriminalca koji ima veze s Camorrom (najstarijom i najvećom italijanskom mafijom) i koji je u prošlosti vodio kafić na amsterdamskoj Raadhuisstraat.

– DEA Gačanina smatra jednim od pedeset najvećih trgovaca drogom na svijetu. Osim uvoza kokaina, Edin G. se navodno bavi i uvozom sirovina za proizvodnju amfetamina. Te su sirovine stizale preko luke Antwerpen, s kompanijom u Nizozemskoj kao krajnjim odredištem. Istražne službe iz Sky poruka također zaključuju da je pripremao uvoz 739,5 kilograma kokaina iz Durbana (Južna Afrika) u Rotterdam, naveli su nizozemski mediji.

Istragu protiv Gačanina vodi nizozemsko Tužilaštvo koje je zatražilo njegovo izručenje piše Oslobođenje



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija