Edin Tule prijetio supruzi i NiPovcima, sada pobjegao u Švicarsku!?

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije dostavili su Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo informaciju u kojoj je navedena lokacija na kojoj se nalazi lice Edin Tule.

Za poduzimanje daljih radnji u ovom predmetu nadležni su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo”, rekao je večeras za Avaz federalni inspektor – šef Kabineta ministra FMUP-a Ervin Mušinović.

Prema nezvaničnim informacijama Tule je već napustio državu, a navodno se trenutno nalazi u Švicarskoj.

Samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule iz Sarajeva, podsjećamo, već nekoliko dana na prijeti na društvenim mrežama.

On objavljuje materijale na kojima prijeti svojoj supruzi Aidi, tvrdi da je drži vezanu i da je planira silovati i baciti pod voz.

Nakon prijetnji Edina Tule da će usmrtiti suprugu: “Aida i djeca su na sigurnom”

On zamjera njoj i to što se uključila u stranku Narod i Pravda, zbog čega je uputio prijetnje i brojnim funkcionerima NiP-a, među njima i predsjedniku te stranke Elmedinu Konakoviću.

Navodi da će “cijelo pleme Konakovića poslati “Gospodaru”.

Kako je jutros rečeno, supruga Edina Tule zajedno sa djecom se nalazi se na sigurnom.

Pored prijetnji, Tule je oženio i Enisu Muharemović, suprugu Damir Muharemovića. Prema Damirovim riječima, navodno ju je psiholog izmanipulirao i oženio.

Drama u Sarajevu: Edin Tule preoteo tuđu suprugu, pa prijeti da će ubiti i silovati vlastitu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79