Edis Bunar napao Adnana Šeraka iza rešetaka KPZ Zenica

Jučer se iza rešetaka KPZ Zenica desila tučnjava u kojoj su učestvovale tri osobe.

Kako se još uvijek nezvanično saznaje, u tučnjavi su učestvovali Edis Bunar i još jedan zatvorenik sa jedne strane i Adnan Šerak sa druge strane.

U zatvoru je vladalo opsadno stanje obzirom da se radi o zatvorenicima koji imaju oko sebe okupljene druge zatvorenike te su čuvari uspjeli spriječiti da to eskalira u opštu tučnjavu, piše Avaz.

Bunar služi kaznu zatvora od četiri godine zbog organiziranja narkogrupe a uhapšen je u okviru akcije “Prizma”, a upravo je Bunar u svom stanu krio Šeraka kada je ovaj pobjegao iz zeničkog zatvora.

Adnan Šerak je osuđen na sedam godina zatvora za nanošenje smrtonosnih povreda zatvoreniku Dženanu Džaki u KPZ-u Zenica.

Šerak je u KPZ smješten nakon presude Vrhovnog suda FBiH iz 2009.godine, kojom je osuđen na osam i po godina zatvora za pokušaj ubistva Dragana Jeftića i Irfana Osmića, na koje je pucao u decembru 2008. godine u kafiću na Grbavici.

Potom je u novembru 2018. godine digao policiju na noge kada se nije vratio s dopusta, a uhapšen je nakon višednevne potrage u jednom sarajevskom kafiću na Marindvoru.

Presudom Općinskog suda u Sarajevu, Adnan Šerak je prvostepeno osuđen ove godine u aprilu na godinu zatvora za protupravno lišenje slobode A. G. i nanošenje lakših povreda.

Šerak se teretio za slučaj iz jula prošle godine, kada je u kući u Švrakinom Selu zarobio A. G., kojem je oteo pištolj. Sve je počelo u kafiću na Marindvoru, nakon što su napadnuti A. G. i S. J. jer je A. G. stavio pištolj na sto.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79