Efendić: Bazen Dobrinja danas, popis stanovništva

Na svom profilu na društvenoj mreži, Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, danas je podijelio svoje oduševljenje velikim brojem posjetioca bazena u Dobrinji. Nazvao ga je “popisom stanovništva” jer je ovo najpopularnije kupalište u gradu koje privlači brojne posjetitelje željne osvježenja u toplim danima.

Uprkos ovim pozitivnim aspektima, stanovnici u blizini bazena izrazili su zabrinutost zbog nedostatka adekvatnih parking mjesta, zbog čega se vozila parkiraju na trotoarima i privatnim imanjima u okolini.

Ova situacija je izazvala nezadovoljstvo među građanima koji žive u neposrednoj blizini, a akoji se suočavaju sa problemima zbog nedostatka organizovanog parking prostora.

Podsjetimo, projektom bazena u Dobrinji Općina Novi Grad Sarajevo postavlja nove standarde u pružanju modernih sportsko-rekreacionih sadržaja za svoje građane.

Međutim, potreba za efikasnijim upravljanjem parkiralištima i saobraćajem ostaje ključni izazov za dalji razvoj kompleksa.

Izgradnja otvorenog bazena u Dobrinji, koji je prošle godine otvoren za javnost, predstavlja značajan korak za Općinu Novi Grad Sarajevo.  Načelnik Općine, Semir Efendić, istakao je tada da je ovaj projekat jedan od najvažnijih za lokalnu zajednicu, omogućavajući stanovnicima Novog Grada i šireg dijela Sarajeva da uživaju u modernom sportsko-rekreacionom kompleksu.

Efendić je izrazio zadovoljstvo što je Općina uspjela završiti izgradnju bazena uprkos brojnim izazovima koji su pratili projekat.

Jedan od ključnih aspekata bazena je visokokvalitetni sistem za prečišćavanje vode koji radi po vrhunskim standardima, što je potvrdio ranije Štefan Kiš, radnik odgovoran za opremu bazenske vode. On je istakao da se ciklus prečišćavanja vode odvija neprekidno kako bi se osigurala besprijekorna čistoća vode, koristeći specijalne pumpe namijenjene čak i za olimpijske bazene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79