Efendić: Definitivno nećemo podržati Izetbegovića, nismo još odlučili između Komšića i Bećirovića

Tokom predizborne posjete Unsko-sanskom kantonu predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić izjavio je kako njegova stranka sigurno neće podržati Bakira Izetbegovića (SDA).

Efendić je rekao da SBiH nema kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali da još nije odredila kojeg kandidata će podržati.

“Ono što definitivno znamo da nećemo podržati Bakira Izetbegovića”, rekao je Efendić, a stav stranke je obrazložio činjenicom da je Izetbegović bio osam godina u državnom predsjedništvu te kako on smatra, ne može donijeti nikakav napredak ovoj zemlji.

“Vjerovatno ćemo podržati nekog od kandidata, Komšića ili Bećirovića ili možda njih obojicu zajedno”, dodao je Efendić navodeći da je za njega najbitnije da trenutno postoje oni koji se bore za Bosnu i Hercegovinu.

Podsjećamo da se nakon pristupanja Stranci za BiH špekulisalo da bi upravo Semir Efendić mogao biti kandidat stranke za člana Predsjedništva BiH te da je glavni razlog za napuštanje SDA bio upravo konflikt sa Izetbegovićem. No, Efendić na ovim izborima nosi listu SBiH za Skupštinu KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79