Efendija i maneken iz Hrvatske zlostavljao svoju suprugu pred djecom u uredu Islamske zajednice

Nakon što su 24sata objavile intervju sa vinkovačkim efendijom Mirzom Delićem, koji se u svoje slobodno vrijeme bavi modelingom, Mirza je pokupio veliki broj simpatija na društvenom mreži Facebook. Ovo su samo neki od komentara koje vam donosimo.

  • Ovaj čovjek je, citajuci njegov zivotopis, prozivio života i obrazovanja kao nas stotine zajedno! Bravo! Bravo! Veliki respekt
  • gledaj hodže 😂😁😛😋 kod nas bi morali brojeve vuci za ulazak u dzamiju koliko bi bila puna 😅
  • Svaka čast,ako je model nije go, solidno je obučen,samo su pojedini zavidni
  • Eto mene u prvi saf 😁
  • Eh efendija, gdje si ti imam, žene u prve safove ce ići 😂
  • Šta bi na ovo rekao Pezić.
  • Čovjek je fakat zgodan. Može on biti Model, Maneken i dobar Hodza.
  • sad ako se ne okrenem malo vjeri i neću nikada
  • Zgodan efendija
  • Puno je ljepše vidjeti ovakvog vjerskog slużbenika, pa još i vosoko obrazovanog – efendiju, kojem je dragi Bog dao i pamet i ljepotu, nego zatucane vjerske fanatike kao što su nepismene vehabije i njihove prikaze u crnom.

Mirza tvrdi da je odgojen u tradicionalnoj obitelji, ali ne toliko da bi kao klinac želio biti hodža, nisam osjećao božji poziv i slično. No kao vjernik mislio je da ništa nije slučajno. “U vrijeme kad sam se trebao opredijeliti za svoj životni put već sam upisao tehničku školu u Vinkovcima. Tih su dana u vinkovački mesdžid (džamija bez minareta) došli sadašnji muftija i njegov zamjenik koji su putovali u Sarajevo. Oni su me pitali o planovima za školovanje, bih li želio doći k njima u Zagreb, ponudili su mi stipendiju i internat. Zvučalo mi je zanimljivo. Došao sam na treći ispitni rok, prošao i ostao u Zagrebu. Tako je krenula moja priča – govori vinkovački glavni imam Mirza ef. Delić, koji je svoju vjersku službu preuzeo 2007. godine, otkad vodi Medžlisu Vinkovci. Naime, nakon srednjoškolskog školovanja u Zagrebu završio je Fakultet islamskih znanosti u Sarajevu i vratio se doma.”

Efendija Mirza Delić je bio u braku sa Amelom Delić sa kojom ima dvije curice Aminu i Ajnu rođene 2008. i 2012. godine.

Pred djecom, u prostorijama Islamske zajednice u Vinkovcima nasrnuo na suprugu Amelu

Naime, Općinski sud u Vinkovcima po sucu Dubravki Pažen donio je presudu zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji 7.2.2022. gdoine u Vinkovcima.

Kako piše u presudi, okrivljenik Mirza Delić rođen 1989. godine u Vinkovcima, zaposlen, rastavljen, otac dvoje djece dužan je platiti kaznu od 1.500 kuna zbog nemilog događaja koji se desio 29.5.2020 godine u Vinkovcima gdje je u uredu Islamske zajednice, u nazočnosti djece Amine i Ajne počinio nasilje u porodici prema supruzi Ameli Delić, psihičko nasilje na čin da joj se obratio pogrdnim riječima: “Kravo jedna, smeće jedno, govno jedno, ti si maloumna”, što je kod istih prouzročio povredu dostojanstva i uznemirenost, a potom je upotrebio fizičku silu, usljed koje nije nastupila tjelesna ozljena, na način da ju je rukama izgurao iz ureda. . piše Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79