Ekstradicioni pritvor za Glavaša zbog učešća u likvidaciji Šćepana Roganovića

Ekstradicioni pritvor za Glavaša zbog učešća u likvidaciji Šćepana Roganovića


Nakon današnjeg ročišta, Sud Bosne i Hercegovine (Sud BiH) je donio odluku o slučaju Mostarca Igora Glavaša (41) koji je bio uhapšen prema potjernici Interpola Podgorica. Sud je odlučio da se ukine privremeni pritvor i odredi ekstradicioni pritvor za Igora Glavaša, usljd opasnosti da bi mogao izbjći postupak izručenja ili provođenje izručenja, kako je navedeno u članku 39. stav 1. tačka a) Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

Pritvor koji je određen može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke Suda BiH, ali najduže šest mjeseci, počevši od dana hapšenja, tj. od 24. jula 2023. do 24. januara 2024. godine.

Igor Glavaš je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koju je izdao NCB Interpol Podgorica, Republika Crna Gora. Osumnjičen je za teško ubistvo Šćepana Roganovića, koje se dogodilo 13. februara 2020. godine u Crnoj Gori. Na njega je raspisana potjernica Interpola NCB Sarajevo kako bi se vodio krivični postupak pred crnogorskim pravosudnim organima.

Roganović je ubijen u Herceg-Novom, a motiv ovog ubistva, prema saopštenju Uprave policije i Tužilaštva, bila je “bezobzirna osveta”. Osumnjičeni su članovi različitih kriminalnih grupa, među kojima je i Igor Glavaš, vođa “škaljarskog klana”. Glavaš je, zajedno sa ostalim osumnjičenima, optužen za osnivanje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Osim Igora Glavaša, i drugi članovi “škaljarskog klana” su optuženi za učešće u ovom ubistvu, a sudski postupak se nastavlja dok se čeka izručenje osumnjičenih i dalji tok istrage


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija