Ekstremne vremenske prilike zahvatile regiju: Snijeg, tuča i snažan vjetar stvaraju izazove

Ekstremne vremenske prilike zahvatile regiju: Snijeg, tuča i snažan vjetar stvaraju izazove


Meteorolozi su najavili izrazito hladno vrijeme s susnježicom i obilnim snijegom za Sloveniju i Hrvatsku, posebno u zapadnim kopnenim krajevima gdje bi snježni pokrivač mogao dosegnuti čak pola metra. Ova vremenska situacija slijedi nakon obilnog snijega u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji.

U području Karlovačke županije, zapadnog dijela koji graniči s Gorskim kotarom, danas je zabilježena neobična pojava – tuča. Snažna grmljavina najavila je dolazak tuče koja je zatim pogodila područje, počevši od Netretića prema Karlovcu. Ovaj rijedak meteorološki događaj dodatno je obilježio već izazovne uslove.

Prema najnovijim prognozama, sutra se očekuje nastavak hladnog vremena uz sunčane periode i moguće nalete snijega. Ponedjeljak, 4. decembra, donosi još hladnije vrijeme, suho i djelomično sunčano, dok će od utorka, 5. decembra, ponovno biti oblačnije s učestalim padavinama.

Svi građani su pozvani na pojačan oprez i praćenje meteoroloških izvještaja kako bi se sigurno nosili s izazovima koji proizlaze iz trenutnih vremenskih uslova.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija